DESÁTÉ VÁNOČNÍ DÍLNY

01.12.2018 10:00

Základní školy v Mostě byly přejmenovány, stále jsou však vnímány veřejností pod svým původním číselným označením. Tak i ZŠ J. Arbesa bude stále viděna jako 7. ZŠ Most. Přestože však SEDMÁ, s pokorou se sklání před neoddiskutovatelnou magickou rolí OSMY v české historii. Jubilejní, desáté vánoční dílny na této škole vzdaly hold osmičce v letopočtu 2018 mnohými změnami. Stejně jako v předchozích letech bylo přízemí budovy provoněno první sobotu adventního týdne purpurou, hřebíčkem, skořicí a jehličím. Stejně jako v předchozích letech si 1. 12. 2018 mohli návštěvníci vytvářet kompletní dekoraci pro své domácí Vánoce anebo jen tak posedět s přáteli a pochutnávat si na něčem z velkorysé nabídky občerstvení. Vedle klasických aktivit, jako je enkaustická malba, tvorba adventních věnců, vánočních ozdob, andělíčků, figurek z ořechů nebo pečení vánočního cukroví, se ale objevily i novinky.

První: "zgruntu" se změnila výzdoba akce. Nostalgická zasněžená města s poletujícími anděly uvolnila prostor avantgardním vánočním stromkům "dvacetkrát jinak". Výsledek kolektivní kreativity, řemeslné dovednosti a nápaditosti většiny tříd vyššího stupně a přípravného ročníku, byl obdivuhodný. 

FOTOGALERIE -  stromky 20x jinak

Druhá: slavnostní zahájení akce. Stejně jako v předchozích letech mohli zájemci o vánoční dílny dorazit kdykoliv v době od 10 do 16 hodin. Kdo si však nechtěl nechat ujít pilotní díl seriálu "Učitelský pěvecký sbor Křišťálek na cestě do TopTen Hitparády", přišel přesně na desátou. Dílny otevřel dětský pěvecký sbor sbormistryně J. Termerové, následovala prémiéra Křišťálku pod taktovkou J. Weissové. 

VIDEO

Třetí: přibyla celá řada "obchůdků". Vedle dřívější keramiky a bižuterie byla letos k prodeji další desítka rukodělných výrobků.

Čtvrtá: letošní dílny nekončily úderem čtvrté odpolední. Na všechny aktéry čekalo v 16.30 rozsvěcování vánočního stromu před budovou školy. Tomu předcházela mozaika dramatických, pěveckých a tanečních vystoupení žáků od nejnižších po nejvyšší ročníky. Natolik zajímavá, že přikovala desítky diváků na místo, navzdory lezavému podvečernímu počasí.

FOTOGALERIE - VÁNOČNÍ DÍLNY

B. Hamouzová

 

 

 

Čtvrtá: letošní dílny nekončily úderem čtvrté odpolední. Na všechny aktéry čekalo v 16.30 rozsvěcování vánočního stromu před budovou školy. Tomu předcházela mozaika dramatických, pěveckých a tanečních vystoupení žáků od nejnižších po nejvyšší ročníky. Natolik